loader-img
loader-img-2
هدر ارسال پستی

سند انتخاب

5 / 0
like like
like like

چهار چوب اصلی کتاب حاضر، پیرامون تشریح اجلاسیه سال 1368خبرگان رهبری، متشکل از دو اجلاسیه در 14 خردادو 15 مرداد شکل گرفته است.
از این رو، فصول اصلی اثر را فصولی تشکیل می دهد که عهده دار همین معنا است. با این حال، برای نظام بخشی بهتر به ذهن خوانندگان گرامی و حصول دریافتی جامع تر و غنا بخش تر به مخاطبان، سه تمهید و سه مؤخره به قبل و بعد این فصول افزوده شده است که در مجموع، ماجرای انتخاب سال 1368 را از رهگذر سیزده باب، در اختیار قرار می دهد. سیزده بابی که عبارتند از:
تمهید یکم: که عهده دار مروری گذرا درباره ی تجربه ی نخستین خبرگان اول در تعیین رهبری است. در این باب، به مسئله قائم مقامی آیت الله منتظری پرداخته شده است تا مخاطب، پیش از مواجهه با جریان انتخاب سال 68، از پیش نیازهای اطلاعاتی لازم برخوردار شده باشد.
تمهید دوم: به بیان دو تدبیر مشخص حضرت امام درباره بحث جانشین خود و رهبری آینده نظام می پردازد. این دو تدبیر، یکی بیان برخی اشارات درباره رهبری آینده به نزدیکان و مسئولان کشور، و دیگری، دستور به بازنگری قانون اساسی است.
تمهید سوم: در این باب، اظهار نظرها،دیدگاه ها و پیشنهادهای افراد، جناح ها و نیروهای ضد انقلاب و رسانه های خارجی، در حدفاصل آقای منتظری تا رحلت امام را پیرامون آینده رهبری نظام، جمع بندی و تحلیل کرده ایم.
فصل یکم: آغاز بررسی ما از اجلاسیه های 68 است.در این بخش به جلسه ی نخست اجلاسیه که شامل قرائت وصیت نامه ی امام و حوادث دیگر آن جلسه است پرداخته ایم.
مسئله ورود خبرگان به بحث آقای منتظری و رأی گیری درباره ی قبول استعفای ایشان نیز در همین فصل بررسی شده است.
فصل دوم: نطق های عمومی خبرگان آغاز می شود و در این فصل، به نقل و بررسی 9 نطق پرداخته ایم. مسئله صلاحیت های رهبر، به ویژه بحث پیرامون شرط مرجعیت بحث اصلی این مذاکرات است.
فصل سوم: به بررسی وقت تنفس دوم اجلاسیه و بررسی رایزنی های این مقطع، و نیز سخنان مهمی که درباره شرایط خطرناک کشور از سوی فرماندهان جنگ مطرح می شود پرداخته است.
در ادامه باب، نطق های عمومی باقی مانده (چهارنطق) را نیز نقل و بررسی خواهیم کرد.
فصل چهارم: در این فصل، نطق های مختص به بحث رهبری فرد یا شورا بررسی خواهد شد. و در نهایت، تحلیلی از علل رأی خبرگان به رهبری فردی ارائه می شود.
فصل پنجم: به بررسی مطرح شدن آیت الله خامنه ای به عنوان گزینه ی رهبری فردی می پردازد و رخدادهای پیرامون آن را به تفصیل مطرح کرده است.
فصل ششم: این فصل، عهده دار بررسی تحلیلی رأی خبرگان به آیت الله خامنه ای است. در این فصل، کیفیت رأی، و ترکیب آرای موافق و مخالف و مسائل دیگری از این دست را تحلیل کرده ایم.
فصل هفتم: این فصل به تشریح اجلاسیه ی مرداد ماه 68 اختصاص دارد و شرح جامعی از مسائل مرتبط با آن، ازجمله بحث موقت بودن رهبری را در برمی گیرد.
مؤخره یکم: در این مؤخره، تحلیل علمی-سیاسی از دو مبحث پیرامون انتخاب آقای خامنه ای به رهبری ارائه شده است؛ بحث پیرامون شرعیت و قانونیت این انتخاب که سعی کرده ایم با تکیه بر اسناد و شواهد، پرسش های پیرامون این دو عرصه را پاسخ بگوییم و شرحی از عملکرد خبرگان نیر ارائه کنیم.
مؤخره دوم: انعکاس واکنش ها و بازتاب های انتخاب آیت الله خامنه ای با محوریت نظرات مثبت و موافق خبرگان، شخصیت ها و گروه های سیاسی، مراجع تقلید و بیعت های عمومی در این مؤخره بیان شده است.
مؤخره سوم: در پایان ابواب کتاب، به بعضی ظهورات با رهبری آیت الله خامنه ای، مواضع قدرت های خارجی، اپوزیسیون ضد انقلاب خارج از کشور و تحلیل های بعضی رسانه های دنیا اشاره خواهیم کرد.
در انتهای کتاب نیز، پیوست های متنی و تصویری تکمیل کننده ای گنجانده شده که هم به تعمیق یافته های پژوهش کمک می کند و هم اطلاعات جدیدی را در اختیار مخاطبان قرار می دهد.
از جمله کوشیده شده است که درباره ی مجموع کنش های نمایندگان مجلس خبرگان حاضر در اجلاسیه سال 68 ، و نوع آرای آنها در رأی گیری های چندگانه آن اجلاسیه، آمار قابل ملاحظه ای برای نخستین بار، جمع بندی و ارائه شود.
امید است پژوهش حاضر پیرامون چگونگی انتخاب آیت الله خامنه ای به رهبری جمهوری اسلامی، هم فتح بابی در زمینه ی رهبری پژوهشی و خامنه ای پژوهی شود و هم مقدمه ای برای بررسی عملکرد ایشان در دوران پس از آن انتخاب تاریخی باشد.

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی برای "سند انتخاب" می نویسد
طراحی فروشگاه اینترنتی توسط آلماتک